Трагедия! Двама пловдивчани се удавиха в Поморие

Имало силно течение

Трагедия се разигра днес следобед на плажа в Поморие, съобщава „Флагман“.  Двама пловдивчани се удавиха в морето около 18.00 ч. По чудо е спасено младо момче, което се е опитало да помогне на давещите се двама летовници.

Според свидетели единият от пловдивчаните е влязъл навътре във водата, но е получил хипотермичен шок от все още ниските температури на морската вода, които на места, заради теченията и на дълбокото, все още са под 15 градуса.

Единият от мъжете опитал да помогне на приятеля си, но вълните повлекли и него навътре.

Свидетел на трагедията станало младо момче – продавач от близкия магазин за кафе и цигари. То видяло от брега какво се случва навътре и се хвърлило без да мисли, за да спаси единия от удавниците, който все още се виждал на повърхността.

Веднага след него във вълните се втурнал и бившият концесионер на плажа Апостол Петков, но успял да спаси само продавача на кафе.

На плажа няма спасители, разказват свидетели, въпреки че бил пълен с летовници от близките хотели.

Според представител на настоящия наемател на плажа обаче, двамата мъже са влезли да се къпят след като е изтекло работното време на спасителите, които цял ден възпирали летовниците да влизат в морето на повече от 20 м навътре заради силното течение, наричано от местно солуган.

Удавените са двама братя – на 31 г. и 29 г. Единият от тях бил изваден от водата полужив. Оказана му е първа помощ, но малко по-късно той издъхнал. Двамата пристигнали на почивка в Поморие преди дни. Единият бил тук със съпругата си, която си е заминала по-рано днес, допълва „Флагман“.

Снимка: bktour.bg

Подобни статии

Top