Трагедия! Един загинал и 14 ранени при мелето на АМ „Струма“ (СНИМКИ)

Една жена е в тежко състояние и с опасност за живота

Един е загинал, 14 са пострадалите в тежката верижна катастрофа на АМ “Струма”. Това съобщи старши комисар Николай Хаджиев, директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград.

Мъжът, който е загинал, слязъл от автомобила с евентуални намерения да спре движението. Той е прегазен от товарен автомобил и е убит на място, уточни комисар Хаджиев.

Припомняме, че жестоката катастрофа стана около 8.00 ч. тази сутрин, в час пик. 20 леки и товарни автомобила са се блъснали един в друг на магистралата заради гъстата мъгла. Пожарни екипи дълго време се опитваха да извадят хората от смачканите коли. За да стигнат до автомобилите, огнеборците трябваше да се катерят по капаците и покривите на колите, които са буквално наблъскани една в друга. Веднага са изпратени 7 линейки на ЦСМП-Благоевград. Впоследствие са изпратени още пет санитарни автомобила – от ЦСМП-Благоевград и ЦСМП-Кюстендил.

13 от пострадалите са настанени в болницата в Сандански, трима са в Благоевград, а 56-годишна жена е транспортирана в болницата в Петрич в тежко състояние, с множество травми и ампутирани крайници. Тя е настанена в реанимация, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Сред пострадалите са 6 жени на възраст от 42 до 72 години, а също и 7 мъже на възраст от 32 до 69 години. Със собствен превоз са транспортирани трима души.

Екипи на Национална следствена служба ще извършват процесуално-следствените действия, с които ще се установи причината за тежката катастрофа на магистрала „Струма“ край село Дамяница, съобщи още старши комисар Николай Хаджиев, пише struma.bg.

До два часа движението по АМ “Струма” в едната лента в посока Кулата ще бъде възстановено.

Снимки: struma.bg и debati.bg

Подобни статии

Top