Трагедия! Намериха тялото на 21-годишния Петър от Карлово

Водолази са извадили тялото

Намериха тялото на 21-годишния Петър Лухов от Карлово, съобщиха за DCNEWS от пожарната. Преди два часа водолази са открили мъртвото момче във вира на водопада Сучурум край подбалканския град.

„Днес притокът на водата падна малко и това даде възможност на водолазите ни да влязат във вира“, обясни зам.-шефът на РДПБЗН-Пловдив Димитър Бришимов, който ръководи и спасителния отряд на пожарната. По думите му тялото на Петър е било открито затрупано с камъни на дъното на вира.

„Вероятно заради силния водовъртеж, се е получил ефект на пералня и така младежът е намерил смъртта си. Ако нашите водолази бяха влезли досега, също рискуваха да бъдат затрупани от камъните“, обясни гл. инсп. Бришимов. По думите му в момента на място се изчакват екипи на полицията и прокуратурата, за да продължат разследването на причините за смъртта на момчето.

Припомняме, че Петър изчезна на 5 май. Последно камерата на Водноелектрическата централа на водопада го е засякла в 19.15 ч., като се вижда, че момчето си е чатило с някого. Оказало се, че той е пратил свои снимки от водопада на приятелката си.

През деня Лухов е бил с компания в планината, после се е отделил от нея и е тръгнал да слиза по друга пътека. Потвърди се версията на разследващите, че той вероятно се е гмурнал да се къпе и се е удавил.

Подобни статии

Top