Трагичната равносметка: 68 убити при 782 катастрофи в Пловдивско

1009 са били ранените на пътя за първите 10 месеца на годината

68 души са загинали при тежки пътно-транспортни произшествия по пътищата в Пловдивска област от началото на годината досега. Това показват данните на Пътна полиция за изминалите десет месеца на годината.

Общо 782 катастрофи са регистрирани в региона, като при тях са били ранени 1009 души.

Най-много катастрофи – 373, са станали в Пловдив. При тях са загинали 12 души, а ранените са били 426, сочи страшната статистика на ОДМВР-Пловдив. В сравнение със същия период на 2017 г. броят на тежките инциденти е с 45 повече, загиналите – с един по-малко, а ранените – с 45 повече.

Несъобразената скорост и отнемането на предимство са сред най-честите причини за катастрофите в града, отчете ръководителят на група в КАТ-Пътна полиция Йордан Милушев. По думите му мерките, взети от общината за намаляване на пътните инциденти не само не са довели до това, но те са се и увеличили.

От всички загинали на пътя под тепетата 8 са били прегазените и блъснати пешеходци при общо 116 произшествия. Ранени са били други 116 пешеходци.

В по-малките селища на областта катастрофите за първите десет месеца са били 166.

При тях са загинали 11 загинали души, а 198 са били ранените участници в движението. Доста по-малък е бил броят на ударените пешеходци – 42-ма. От тях трима са загинали, а други 39 са били ранени в общо 41 пътни инцидента.

1 2

Подобни статии

Top