Тръгна делото за убитата Милена от Куртово Конаре, майка й се разплака в съда (СНИМКИ И ВИДЕО)

Съдът даде ход на процеса, въпреки че наетата от убиеца защитничка не се яви

„Е*а ли му майката кой я уби? Ако знам кой е, ще му разкатая фамилията!“. Това казал по телефона на майката на убитата Милена Динова от Куртово Конаре, убиецът й Илиян Рангелов. Ангелинка Динова му позвънила по телефона от Гърция, за да разбере кой е убил дъщеря й. В този момент Илиян явно още не е бил направил самопризнания и вероятно е бил в полицията, разказа майката днес в съдебната зала на Окръжния съд, по време на първото заседание по делото.

Съдът даде ход на процеса, въпреки че наетата от 30-годишния Рангелов адвокатка Марияна Тодорова не се яви в съдебната зала. Тя е депозирала молба до съда, че е била ангажирана от него като защитник на 21 ноември и не е успяла да се запознае с множеството материали по делото. Освен това юристката посочва в молбата си, че е ангажирана днес и утре с дело в Специализирания наказателен съд и не може да присъства на процеса в Пловдив. Затова защитничката настояваше делото да бъде отложено.

От своя страна в залата убиецът на момичето също настоя делото да се отложи, тъй като не искал да бъде представляван от назначената за служебен защитник адвокатка Светлана Калпакчиева. Въпреки това съдът даде ход на процеса, мотивирайки се с това, че по този начин делото може да се протака дълго време, а Рангелов е задържан в ареста и процесът трябва да приключи в кратки срокове. Съдебният състав даде почивка, за да могат подсъдимият и служебната му адвокатка да разговарят за защитата. След почивката обаче стана ясно, че двамата не са се разбрали, но въпреки това процесът започна с разпита на майката на Милена – Ангелинка Динова.

Делото започна с разпит на почернената майка – Ангелинка Динова

Динова отново се върна към случилото се в нощта след Стефановден преди три години. Тя описа как е разбрала, че момичето й е убито и накрая се разплака, допълвайки, че би могла да отговаря на въпроси, но е толкова разстроена, че сама не би могла да се сети за случилото се.

Жената обясни, че Милена е израснала при нея и е получила образованието си в Гърция, където Динова работела от 18 години. Впоследствие момичето се върнало в България и се запознало с Илиян. След началото на връзката им, майка й също се върнала, за да се запознае с него. Тя не го харесала и обяснила на момичето, че Рангелов не е за нея, но въпреки това Милена държала на своето и младите се събрали. Впоследствие отишли в Гърция, за да изкарат пари, като в началото Ангелинка ги издържала и дори им намерила квартира. Милена се хванала на работа като сервитьорка срещу 30 евро надница за ден, а Илиян сменял работните си места и никъде не се задържал задълго. Твърдял, че не знае езика, а някъде направо отказвал да отиде на работа, защото не му харесвало. Междувременно харчел заплатата на приятелката си за маркови дрехи, а за Милена почти нищо не оставало. Освен това стоял в кафенето при нея, докато тя работи.

1 2

Подобни статии

Top