Тръгна делото за убитата Милена от Куртово Конаре, майка й се разплака в съда (СНИМКИ И ВИДЕО)

След четири месеца, след като нещата не потръгнали, двамата се върнали в България и заживели в къщата на бабата на Рангелов в Куртово Конаре. Жилището обаче имало нужда от ремонт и мебели, затова се налагало родителите да помагат, а Милена да се хване на работа – първо като шивачка, а впоследствие в месарски цех в Ново село. За да изкарва повече, тя започнала да работи нощем, като трима нейни колеги от селото я водели на работа и я връщали след смяната.

Междувременно двамата влюбени се сгодили, но въпреки това между тях непрекъснато имало разправии. Милена се дразнела от това, че той излиза вечер по заведения с приятели и пие, а той се дразнел, ако тя излиза с приятелки. Затова момичето излизало много рядко и си стояло предимно вкъщи. Младата жена смятала, че той ще се промени, когато се оженят и настоявала да се види булка. Илиян обаче се дърпал и отлагал сватбата.

„Всеки ден я питах дали всичко е наред, тя отговаряше, че той ще се промени и ще й е съпруг“, каза майката.

Във фаталната нощ момичето излязло около 23.30 ч.,

след като колегите му звъннали да излиза, за да я вземат. След това Ангелинка получила обаждане от мъжа си, че дъщеря й е прободена с нож. „Мислех, че е от някакъв наркоман. Не осъзнавах, крещях, виках по телефона“, разплака се майката. После нейна приятелка позвънила на Илиян и той казал „Да, вярно е, Милена е убита, Ангелина да  тръгва“.

„Не исках да повярвам, че е той, казвах си, че той я обича“, плачеше в съда Динова. И добави, че не в продължение на три години точещия се процес е унищожил не само нея, но и останалите близки на момичето – баща й и брат й. „Не искам да го виждам, няма как да се издържи това, просто сме унищожени. Тя беше едва на 26 години, трябваше да я видя булка, трябваше да стане майка. Три години тичам по дела и погребения, не мога да издържа!“, нареждаше в съдебната зала почернената жена.

После разказа, че и двамата се ревнували взаимно, като Илиян дори проявявал агресия, но в повечето случаи словесна и никога не бил удрял дъщеря й. Разказа и за бившия приятел на момичето – албанец, който също я търсел, докато двамата били в Гърция. Впоследствие обажданията секнали, след като Милена си сменила номера на телефона.

Динова посочи още, че Илиян често пиел навън с приятели и то доста. „Виждала съм го какъв е след запой. Главата му е червена като светофар“, каза жената.

След нея бе разпитан бащата на момичето, до края на деня предстои да бъдат разпитани още 8 свидетели, сред които и братът Илин Динов.

По време на съдебното заседание Илиян отказа да дава днес показания.

Той бе плътно охраняван от близо десетина души от съдебната охрана. Сутринта преди делото пък близки и приятели на момичето протестираха пред съда с плакати, с искане за най-тежкото наказание за убиеца.

В съда беше припомнено и каква кръвнина искат родителите на убитото момиче. 400 хил. лева е гражданският иск за нанесени неимуществени вреди, 6000 лв. искат близките за разходите по погребението и надгробния паметник на Милена. Те настояват също Рангелов да заплати разходите им за адвокати.

Припомняме, че делото вече беше гледано веднъж в Окръжния съд. Тогава Рангелов получи 14-годишна присъда, а апелативните магистрати завишиха наказанието му на 16 години затвор при първоначален строг режим. Впоследствие обаче делото бе върнато заради процесуални нарушения от ВКС и започна отново.

Илиян Рангелов уби годеницата си Милена на 28 декември 2016 година пред дома им в село Куртово Конаре, защото я ревнувал. Той я намушкал с нож малко след полунощ, когато момичето отивало на работа и трябвало да бъде взето от свои колеги, за да пътува с тях. После се прибрал вкъщи и си легнал. Станал чак, когато в дома му дошла полиция.

На разпоредителното заседание по делото Рангелов бе представляван от адвокат Розалина Апостолова. Ненадейната й смърт обаче доведе до забавяне и двукратно отлагане на процеса, за да може той да наеме нов адвокат.

Ненадейна смърт на адвокат отложи делото за убийството на Милена от Куртово Конаре

Утре делото продължава също с разпит на свидетели и вещи лица. Насрочена е и трета дата – 9 декември.

1 2

Подобни статии

Top