Тръгнаха проверки за спазване правилата от заведения и ресторанти в Пловдив

На линия са екипи от служители на Икономическа полиция, „Специализирани полицейски сили“, „Пътна полиция“ и Областната дирекция по безопасност на храните

Пловдив започнаха съвместни проверки по заведенията във връзка със спазването на мерките против разпространението на Ковид 19, регламентирани със заповедта на здравния мининистър. В екипите са включени служители на отдел икономическа полиция, секторите „Специализирани полицейски сили“ , „Пътна полиция“ и на Областната дирекция по безопасност на храните.

В 23 часа на 9 май е проверено едно от големите питейни заведения на бул „Шести септември“. То има издадено разрешително за удължено работно време, продажба на алкохол и цигари. Според заповедта на министъра на здравеопазването заведението може да работи само навън, като трите най-важни изисквания, които всеки собственик трябва да изпълни са дистанция – метър и половина между масите, лични предпазни средства и хигиена – дезинфекция след всеки клиент.

В хода на проверката е съставен констативен протокол,  като не е констатирано нарушение. Проверяващите са установили, че от заведението работи само градината, а вътре не се допускат посетители. 

В близост до обекта служителите на специализирани полицейски сили са проверили 12 лица, посетители и водачи на превозни средства. Четирима от тях са били с нарушения по закона за българските лични документи, за което са им съставени актове за установяване на административно нарушение. Един АУАН  е съставен и по закона за здравето. В близост до заведението служители на сектор „Пътна полиция “ са съставили 6 фиша за неправилно паркиране, 2 от които по Общинска наредба и 4 по Закона за движение по пътищата.

Проверките за спазване на предписанията в заповедта на здравния министър ще продължат.

Top