Тръгнаха търговете за по-чист въздух в Пловдив, има близо 14 000 000 лв. евросредатва

Големият проект на Общината цели подобряване качеството на атмосферния въздух

На 5 февруари в сградата на Община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“ – точно по обяд, администрацията ще отвори първи оферти по големия проект „Мерки за подобряване качеството на атмосферен въздух в община Пловдив чрез намаляване на емисиите от ФПЧ10 от битовото отопление“ на обща стойност близо 14 000 000 лева (или точно 13 862 232 лева) от ОП „Околна среда“, предава репортер на DCnews.bg.

Офертите касаят осигуряване техническа помощ за подготовка на инвестиционни мерки по проекта, поясняват от Общината. Настоящата оферта е разделена на две подточки. Първата позиция е за 1: Проучване нагласите и организиране и провеждане на разяснително-обучителна кампания сред населението, използващо дърва и въглища за отопление; както и за 2: Изготвяне на проучвания, анализи и механизми за подготовка на инвестиционни мерки.

Припомняме, че като краен резултат проектът ще даде възможност на пловдивските домакинства, които в момента се отопляват с дърва и въглища, да заменят старите с такива, които горят пелети, с климатици или да изберат включване към ТЕЦ или газопреносната мрежа.

Общият бюджет на двете конкретни дейности е 542 000 (без ДДС).

1 2

Подобни статии

Top