Тръгва проектът „Модър-Царевец“

Най-накрая обявиха обществената поръчка за проекта „Модър-Царевец“.

Това става ясно от сайта на община Пловдив, където е публикувана информацията за изработване на идеен и работен инвестиционен проект за свързване на пловдивските квартали „Кючук Париж“ и „Христо Смирненски“ чрез прокарване на пътна връзка, която да свързва ул. „Модър“ с ул. „Царевец“.

Припомняме, че това ще стане чрез изграждането на подлез под двойната жп-линията София – Пловдив и бъдещата Южна тангента. Предметът на поръчката включва също авторски надзор по време на строителството и изпълнението на строително-ремонтните дейности.

Обектът ще се строи на инженеринг, се разбира от проектната документация.

Стойността на поръчката е 11 850 000 лв. с ДДС, става ясно от проектната документация. Средствата ще бъдат осигурени от общинския бюджет, като ще бъдат разпределени в три бюджетни години – от 2019 до 2021 г.

По време на строителството ще се положи асфалтобетонова настилка, ще бъдат направени нови тротоари, които ще бъдат застлани с вибропресовани тротоарни плочи и паважна настилка, ще се положи хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация и др.

Офертите на фирмите, които искат да бъдат изпълнители на проекта, ще се приемат до 25 февруари. Те ще бъдат отворени на 26 февруари в заседателната зала на 12-я етаж на бившия Партиен дом.

Снимка: google.com/maps

Подобни статии

Top