Тръмп не устоя на чара на Ким Кардашиан, уважи молбата ѝ (СНИМКИ)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп помилва вчера 63-годишната Алис Мари Джонсън, излежаваща доживотна присъда за наркотрафик и пране на пари, след като за нея миналата седмица се застъпи телевизионната риалити звезда Ким Кардашиан, предаде АП.

Доналд Тръмп се срещна с Ким Кардашиян

Джонсън, която вече е прабаба, е в затвора от 22 г. за първо наркопрестъпление. Тя е поела отговорност за миналите си прегрешения и е примерен затворник през последните две десетилетия, се казва в съобщението на Белия дом.

В отговор на това решение Кардашиан незабавно откликна в Twitter, като написа: „Най-добрата новина, която съм чувала!“.

Президентското решение всъщност е опрощаване на присъдата, а не отмяна, и означава, че тя веднага ще излезе от затвора, т.е. няма да излежи остатъка от нея, отбелязва АП, цитирайки един от адвокатите на Джонсън, който бе на път за затвора в Алисвил, щата Алабама, заради предстоящото й освобождаване, пише Дарик.

/

Това е поредното решение на Тръмп за помилване, породено от застъпничеството на една знаменитост. Напоследък той обяви редица такива помилвания, като например консервативния автор и филмов продуцент Динеш Д’Соуза, осъден за незаконно спонсорство на предизборна кампания.

Той отмени посмъртно след повече от 100 години присъдата на боксьора боксьора Джак Джонсън и изчисти името му с аргумента, че тя е основана на расово пристрастие.

Самият президент посочи, че обсъжда цял списък от набелязани за помилване затворници – повече или по-малко известни. Сред тях бил и бившият губернатор на Илинойс Род Благоевич, излежаващ 14-годишна присъда за корупция, както и друга тв звезда – Марта Стюарт, излежаваща присъда за незаконни финансови операции.

Подобни статии

Top