Транспортна болница готова да приема болни с коронавирус от четвъртък

МБАЛ „Св. Мина“ дава план за преструктуриране в понеделник

Транспортна болница в Пловдив ще бъде напълно готова и от четвъртък  може да приема при необходимост пациенти със съмнения за коронавирус,  с лека и средно тежка симптоматика. Това стана ясна на проведения Медицински щаб в Областна администрация.

Директорът на болницата д-р  Пламен Павлов съобщи, че реконструкцията в отделенията тече без почивен и лечебното заведение е приведено в готовност с 92 легла.

„След преструктурирането на Транспортна  болница ще имаме известно спокойствие за леките и тежки случаи на заболяването. Наш ангажимент е осигуряването на защитните средства на работещите в нея. Няма да позволя болница да влезне в графика за приема на пациенти със съмнения за COVID-19 без да е има необходимите предпазни средства“, заяви областният управител.

Началникът на дирекция „Здравеопазване“ в община Пловдив д-р Калин Калинов посочи, че в болница „Свети Мина“ тече подготовката за преструктурирането й като в понеделник ще бъде представен и планът за това.

Областният щаб прие правила за поведение при постъпване  на пациенти в болниците на първа линия, които ще лекуват по-тежките форми. Правилата  ще бъдат изпратени за утвърждаване от Националния щаб.   Утвърден бе и графикът на първите четири болници в Пловдив, които са в готовност  поетапно да поемат заболели.

Областният управител съобщи, че до края на работния ден в понеделник всички болници на територията на Пловдив ще подадат заявленията си за преструктуриране в РЗИ.

Подобни статии

Top