Транспортният проект на Пловдив – труп, реанимират го

Кметът Здравко Димитров иска среща с фирмата-изпълнител веднага след нова година

„В момента опитваме да реанимираме един труп, колкото и силно да звучат тези думи. Натъкваме се на огромни технически проблеми в работата на системата.“ Това заяви зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов по повод Транспортния проект на Пловдив, предаде репортер на Dcnews.bg. По думите му Общината ще вземе всички необходими мерки, разписани в договора с испанската фирма-изпълнител „Индра“, за да си потърси правата.

Проблемът не е само с испанците. Зам.-кметът разкри, че тече проверка на проекта, която разкрива данни за неизпълнения, данни за нарушения и дори престъпления от страна на длъжностни лица, за което ще бъдат сезирани компетентните органи.

В момента, обаче, усилията на администрацията са насочени главно към въвеждане в експлоатация на тази система, защото срокът за обслужването й от страна на „Индра“ изтича след година.

„В тази оставаща година ще положим необходимите усилия тя да заработи. За целта кметът Здравко Димитров е изпратил официално писмо чрез испанския посланик до висшия мениджмънт на „Индра“ за среща веднага след Нова година. Нашите намерения са доста крайни – ще поискаме пълно изпълнение на договора, смяна на техническия екип в България, защото считаме, че те не изпълняват до голяма степен своите задължения по договора, което води до срив на системата“, разкри още Чонов.

Top