Треньорът на Гришо и Борна Чорич също са с COVID-19!

Именно хърватинът победи в събота Гришо набързо с 2:0  сета в Задар, за радост се чувства добре и няма никакви симптоми

Борна Чорич, който в събота победи с 2:0 сета Григор Димитров на демонстративния турнир Adria Cup в Задар, също е болен от коронавирус. Новината обяви хърватинът в профила си във „Фейсбук“.

„Здравейте, бих искал да ви уведомя, че дадох положителен тест за Covid-19. Искам да се уверя, че всеки един от вас, който е бил в контакт с мен през последните дни, ще бъде тестван. Наистина много съжалявам за всички неудобства, което може да съм ви причинил. Чувствам се добре и нямам никакви симптоми. Бъдете здрави. Изпращам ви много любов“, написа Чорич.

Pozdrav svima, zelim vas informirati da sam pozitivan na Covid-19. Molim svih koji su bili u kontaktu sa mnom zadnjih…

Публикувахте от Borna Coric в Понеделник, 22 юни 2020 г.

Именно след двубоя с Чорич в събота, който продължи едва 36 минути, най-добрият ни тенисист Григор Димитров обяви, че не се чувства добре и се прибра за дома си в Монако, където се подложи на тест за коронавирус, който впоследствие се оказа положителен.

Треньорът на Григор Димитров – Кристиан Гро, също е дал положителна проба за коронавирус. Германският специалист е бил тестван в Задар веднага след като стана ясно, че българинът е хванал коварната болест.

Организаторите на Adria Tour съобщиха, че в неделя са били направени 22 теста, 19 от които са отрицателни. Положителните проби са на Крис Гро, Борна Чорич и един от треньорите на Новак Джокович – Марко Паники.

„И тримата ще останат в самоизолация в Задар и ще следват всички допълнителни инструкции и препоръки от компетентните здравни институции. Те ще направят нов тест след пет дни, след което ще вземат допълнителни решения. Ако тестът е отрицателен, те ще могат да се приберат вкъщи.

Всички останали, включително членове на отбора на Новак и тенисисти, като Зверев и Чилич, са отрицателни и могат да се приберат вкъщи. Със задължителен период на самоизолация“, съобщиха организаторите.

В Хасково продължава масовото тестване за коронавирус. Ще бъде тестван и кметът Станислав Дечев, който също имаше среща в Григор Димитров. В самоизолация са и журналистите, които са взимали интервю от най-добрия ни тенисист.

Подобни статии

Top