Треньорите на Марица подадоха оставки, Димчо Беляков начело до края на сезона

Стоян Димитров, Стойчо Драмов и Халил Кардашев напуснаха по собствено желание, „жълто-сините“ продължават битката за оставане

Досегашният старши треньор на Марица (Пловдив) Стоян Димитров, както и екипът, с който той работеше – Стойчо Драмов и Алил Кардашев, напускат по свое желание постовете си, съобщиха от клуба.

Президентът на клуба Христо Христов е приел техните оставки и от името на клуба изказва благодарност за всеотдайния и ползотворен труд на тримата. Стоян Димитров пое отбора през декември 2015-та година в Югоизточна „В“ група и заедно с екипа си постигнаха изкачване във Втора лига, макар и като втори в класирането и с покана.

До края на сезона във Втора лига, до който остават три срещи, отборът ще бъде воден от директора на ДЮШ на клуба Димчо Беляков. Негови помощници ще бъдат Борислав Караматев и Красимир Иванов. Целта пред тримата ще бъде оставане във Втора лига. Днес тримата ще проведат първа тренировка с отбора. В събота Марица гостува на Созопол, като трите точки от този мач, както и в останалите два са жизнено важни за тима.

„Обстановката в отбора е спокойна, продължаваме борбата! Никой няма вина за положението ни в момента и такава не съм търсил. Изключително съм благодарен на треньора Стоян Димитров и на екипа му за труда им и постигнатите резултати. Ние сме новак в групата и имаме 30 точки, което е голям успех. Отборите в групата са много равностойни. Ние направихме много стойностни мачове, включително с водещите отбори. Пожелавам успех на Димчо Беляков в предстоящите срещи! Аз стоя зад отбора, така като е било и до сега!, са думите на Христо Христов, цитирани от страницата на клуба.

Подобни статии

Top