Трети ден протест в Стара Загора заради безотговорното шофиране

Снощи в града шофьор блъсна моторист и избяга, мотористът е загинал

Трети ден продължават протестите на жителите на Стара Загора срещу нераглaментираното шофиране с висока скорост по улиците на града. Тази сутрин протестиращите се събират пред КАТ с настояване за по-засилен контрол на контролните органи.

Протестът на старозагорци е провокиран от инцидента от петък вечер, когато 18-годишен шофьор с четири месеца стаж зад волана, след дрифтиране помете три момичета, едното от които все още е с опасност за живота и е с ампутиран крак.

Хората настояват за безопасни улици да бъдат взети мерки, защото оказва се, че пробелмът с дрифтирането в Стара Загора е голям и въпреки подаваните многократно сигнали няма предприети мерки от страна на институциите.

Снощи в центъра на града също стана катастрофа, при която загина мотоциклетист. Шаофьорът на лекия автомобил, блъснал моториста, е избягал от местопроизшествието, но по-късно е задържан. Пострадала е пешеходка, която се е движила по пешеходна пътека. Инцидентът е станал в 19:40 часа на кръстовището на бул.“Генерал Столетов“ и ул. „Цар Иван Шишман“.

Снимка: Радио Стара Загора

Подобни статии

Top