Трети опит за старт на делото срещу главния архитект на Асеновград

Обвинен е в приемане на подкуп от 8000 лв.

Главният архитект на Асеновград Константин Атанасов и бизнесменът Митко Захариев за трети път застават пред Пловдивския окръжен съд днес. По време на заседанието съдът отново ще се опита да започне делото срещу двамата.

Срещу Атанасов е повдигнато обвинение за това, че е поискал подкуп от 10 000 лв. и е приел такъв от 8000 лева, за да съгласува идеен инвестиционен проект за реконструкция и преустройство на хотел „Асеновец“ в „многофункционална сграда със смесено предназначение“.

Митко Захариев пък е обвинен за това, че като помагач, умишлено  е улеснил арх. Константин Атанасов  да приеме подкупа, за да съгласува проекта. 63-годишният бизнесмен е помогнал с помощта на оферти от името на фирмата му за консултантска дейност, както и с фактури с посочена банкова сметка, от която впоследствие е изтеглил, преведени от банката 8 000 лева и ги е предал на Константин Атанасов.

Припомняме, че през май тази година делото срещу главния архитект на Асеновград бе прекратено и върнато в прокуратурата, за отстраняване на процесуални пропуски в досъдебното производство и прецизиране на обвинителния акт. Това стана по време на разпоредителното заседание по делото срещу архитекта и асеновградския бизнесмен.

Върнаха в прокуратурата делото срещу главния архитект на Асеновград

Подобни статии

Top