Трети предварителен изпит в УХТ днес

Изпитът ще се проведе отново онлайн

Първият приемен изпит след матурите и трети предварителен в Университета по хранителни технологии ще се проведе днес, 14 юни. Кандидат-студентите, които са подали документи да се явят на него до 10 юни ще могат да се явят.

Изпитът по Математика ще бъде активиран в 9 часа и деактивиран в 10 часа, а изпитът по Химия и опазване на околната среда – съответно в 12 и 13 часа.

И по двата предмета кандидатите за Университета по хранителни технологии ще отговарят на 25 въпроса, а оценките на всеки стават ясни веднага.

Интересът на желаещите да учат в университета продължава да нараства. На предишните две сесии – през април и май, изпит полагаха не само хора, завършили отдавна, които нямат оценки от Държавните зрелостни изпити, а и ученици. За нас това означава, че завършващите тази година училище твърдо са решили да продължат образованието си при нас, коментира зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов.

До този момент кандидатите се представиха много добре – на изпита, проведен на 26 април, пълните шестици по математика бяха 3, а по химия – 6. На следващия предварителен – организиран на 17 май, комисията постави 3 пълни шестици по математика и една – по химия.

И третият предварителен, както и редовният на 9 юли, ще се проведат online, припомниха от ръководството.

Подобни статии

Top