Трети рекорд падна на СП по гребане в Пловдив

Две български лодки с решителни стартове в сряда следобед

И третият състезателен ден на гребния канал в Пловдив не мина, без да бъде подобрен световен рекорд. Той бе дело на австралиеца Ерик Хори, който спечели серията си на скиф при гребците с увреждания с време 9:25,11 мин. Предишното върхово постижение също бе негово – 9:39,48 мин. от 2017 г. Така във всеки един от първите 3 дни на шампионата бе подобрено по едно върхово постижение, макар състезанията още да не са навлезли в решителната фаза.

12-и септември ще бъде много напрегнат ден за българското гребане. На старт ще застанат двете ни лодки – двойката ни скул Кристиан Василев и Борис Йотов, както и двойката без кърмчия – Рангел Кацарски и Станимир Халаджов. Първите ще гребат в репешажите за място на полуфиналите, а гонката им ще е от 15:58 часа българско време. Напред продължават само първите два дуета.

Четвъртфиналната серия на Кацарски и Халаджов пък е малко след тях – в 16:22 часа, като българите ще трябва да се наредят сред първите три дуета, ако искат да останат в играта за медалите.

Снимка: wrch2018.com

Подобни статии

Top