Третокласници дариха 300 лв. на Детското отделение в УМБАЛ „Пловдив“ (СНИМКИ)

Децата от 3 „А“ клас на ОУ „Драган Манчов“ направиха дарение навръх Никулден

Децата от 3 „А“ клас на ОУ „Драган Манчов“ направиха дарение на Детското отделение в УМБАЛ „Пловдив“. Средствата са събрани от благотворителната инициатива „Направи добро“, а именно –  вместо букети за 15 септември, учениците спестиха сума от 300 лев.

„Заедно с вас днес провеждаме най-важния урок за нашите деца. Учим ги да бъдат добри, благородни и да подкрепят хората в нужда“, обърна се към гордите родители класният ръководител Татяна Ценова, след което предостави събраните средства на изпълнителния директор на болницата д-р Аргир Аргиров. „Много сме щастливи, че може да помогнем и искаме това да стане традиция за в бъдеще. Надяваме се нашата инициатива да бъде последвана и от други деца, родители и учители“, заяви тя.

Д-р Аргиров не пропусна да изрази огромната си признателност и връчи на класния ръководител благодарствено писмо. По думите му жестът на третокласниците го е накарал да вярва, че по Коледа наистина стават чудеса. На децата той пожела да бъдат здрави през новата 2020 година и да продължават да творят добро.

Освен с пари, възпитаниците на ОУ „Драган Манчов“ изненадаха екипа на Детското отделение и с красиви коледни играчки, също ръчна изработка. На старшата сестра Нели Мазникова и на педиатрите д-р Мирена Караманчева и д-р Михаела Бонева пък подариха коледни картички.

„Пожелаваме на всички вас светли празници, а на малките пациенти бързо оздравяване“, казаха гостите.

Подобни статии

Top