Три деца пострадаха в Пловдив, след като дърво падна върху пейка - DC news

Три деца пострадаха в Пловдив, след като дърво падна върху пейка

Силният вятър е съборил две дървета под тепетата, общината предупреждава за повишено внимание

Заради силен порив на вятъра дърво падна върху пейка на ул. „Богомил“ 67. В момента там е имало четири деца. Почти веднага е пристигнала линейка, както и екип на „Гражданска защита“. Едно от децата е откарано за преглед. Това съобщават от „Градини и паркове“, които светкавично са се отзовали на сигнала.

Три момичета са приети в УМБАЛ „Св. Георги“, но не са пострадали тежко, уточниха за DCNEWS от пресслужбата на болницата. Те са хоспитализирани за прегледи и снимки.

До момента в общинското предприятие е постъпил още един сигнал за паднало дърво – до кръстовището между улиците „Стефан и Обрейко Обрейкови“ и „Достоевски“ в район „Северен“. Има информация и за опасно наклонено дърво на ул. „Генерал Данаил Николаев“ 20. Своевременно са изпратени екипи както на посочените адреси, така и в Цар-Симеоновата градина, където са паднали клони.

Жълт код за силен вятър е обявен за територията на Пловдив, като на места  поривите са особено силни. От „Градини и паркове“ предупреждават пловдивчани по възможност да се въздържат от излизане навън, да не преминават и паркират колите си под дървета или строителни обекти.

Община Пловдив следи обстановката, осигурени са дежурни екипи във всички общински предприятия. При спешни случаи гражданите да се обаждат на тел. 112.

Сравнително топлото време и силните пориви на вятъра станаха причина за чести излизания на огнеборци от различни служби.

Само през последия час са получени 10 сигнала за произшествия, причинени от силния вятър – паднали дървета, сухи клони и част от външна мазилка, паднали клони върху паркирани автомобили. Щетите са предимно материални.

Дежурни пожарни и спасителни екипи са изпратени на посочените местопроизшествия.

Пожарникарите от Трета районна служба са реагирали на сигнал за запалени отпадъци на сметище. От пожарната призовават хората да бъдат бдителни и да махнат от терасите си всички опасни предмети, които евентуално може да бъдат съборени от вятъра, както и да избягват паркирането на автомобили под дървета.

Подобни статии

Top