Три дни болница моли фирми да монтират климатици, нито една не иска – страх ги е от коронавируса

Потресаващата история е от Благоевград

Допълнително разширение на реанимацията си прави благоевградската болница. Мястото е тераса, която се превръща в стая. Там по план трябва да се монтират два апарата и допълнително легла за най-тежко засегнатите от COVID – 19.

За тази цел е необходимо да се монтират климатици, но три дни ръководството не може да склони някоя от благоевградските фирми да изпрати техници и да монтират климатиците. За неволите на благоевградската болница разказват колегите от struma.com.

Всички потърсени оказват, заявявайки, че се срахуват от заразяане с коронавирус. В новото помещение не са влизали болни хора, то е отделено и все още не е превърнато в място за COVID пациенти, казват от болницата, потресени от отношението. Срамно е подобно поведение. Отказът да се помогне на болницата в такъв тежък момент е без коментар. Болницата е място, където може да попадне всеки, а реанимация е отделението, където ежедневно се спасява  човешки живот, да не говорим, че са взети всички мерки за дезинфекция и предпазване на здравите и хората, които работят там.

Подобни статии

Top