Три екипа поемат грижата за болни с COVID-19 в Асеновград, отделението вече е обзаведено

Предвижда се на първа линия в лечебното заведение, със заразени от новия котонавирус да работят 3 екипа

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев направи оглед на новото отделение, изградено в болницата в града, за настаняване на заразени с COVID-19. Градоначалникът се увери лично в изпълнението на сторително-ремонтните дейности. Доктор Грудев разговаря с управителя на МБАЛ – Асеновград доктор Иван Червенков, който обясни, че звеното е готово. И посочи, че са останали незначителни довършителни дейности и закупуване на дребни мебели.

В отделението има изградени 2 стаи с общо 6 интензивни легла. Обособени са и 8 помещения с по 2 болнични легла. Към тях са приспособени монитори и кислородна система, вградена в стената.

Чрез нея всеки един пациент ще може да получи адекватна и навременна помощ. До всяко легло достига и сигнална система, чрез която лежащоболният или друг човек в стаята може да извести медиците в случай спешна необходимост.

Друго удобство е съвременен и модерен стерилизатор за стерилизиране на медицинското спално бельо.

Освен болничните стаи, в отделението са изградени и помещения за прегледи и за склад. Създадени са и манипулационна и отделни стаи – за лекари и за медицински сестри. Звеното е с отделен вход, изолиран от останалата част от болницата, както и от входа за Отделението по хемодиализа.

Целта е да нямат досека болните от коронавирус пациенти с останалите. Доктор Червенков обясни пред кмета на Асеновград доктор Грудев, че периодично се провежда обучение на персонала за обличане и събличане на специализираните екипи за работа с COVID-19. Такива облекла са закупени от МБАЛ – Асеновград – 60 броя (по 60 лева за брой, без ДДС).

 

Предвижда се на първа линия в лечебното заведение, със заразени от новия котонавирус да работят 3 екипа, които да се състоят от по 3-ма души на смяна – лекар медицинска сестра и санитар. Управителят на болницата увери, че има готовност да бъде включен и четвърти, при необходимост. На тръгване градоначалникът и доктор Червенков си пожелаха това звено да не се пълни с пациенти.

Припомняме, че изграждането на новото отделение е факт благодарение на отпуснатите 290 000 лева по предложение на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев и с решение на Общинския съвет в града.

Подобни статии

Top