Три фирми останаха в конкурса за изпълнител на връзката между „Южен“ и „Западен“ – „Модър-Царевец“

Едната фирма не дала ключ за декриптиране на офертата си

Единият от четиримата кандидати за изграждане на пътната връзка между районите „Южен“ и „Западен“  – „Модър-Царевец“, отпадна от надпреварата при отварянето на офертите. „Фирмата „ИССА-2000“ не е представила ключ за декриптиране на офертата си и по тази причина е изключена от процедурата за избор на изпълнител“, поясни заместник-кметът по строителство на Община Пловдив Пламен Райчев.

До крайния срок за подаване на оферти, който изтече в полунощ на 20 май, документи подадоха четири фирми – консорциум ДЗЗД „Подлез Царевец“, където основен участник е „Главболгарстрой“, „ИСА-2000“, „Драгиев и ко“ и „Парсек Груп“. Прогнозната стойност на обекта е  9 583 333,33 лв. без ДДС или 11 500 000 лв с ДДС.

„Очакваме до 30 дни процедурата да бъде приключена с решение на тръжната комисия и с избран изпълнител на обекта. В параметрите на обществената поръчка влиза изграждането на подлеза и отсечките до кръстовището  на бул. „Александър Стамболийски“ с ул. „Коматевско шосе“ на юг и до бул „Хаджи Димитър“ на север“, коментира Пламен Райчев.

Top