Три фирми се вместиха в цената за ремонта на ул. „Даме Груев“

Очаква се окончателен избор на изпълнител на реконструкцията

Три са фирмите, които остават в надпреварата за дългоочакваната реконструкция на ул. „Даме Груев“, сочи документацията от обществената поръчка. Припомняме, че тя е за инженеринг, а именно – проектиране, строителство и авторски надзор за обекта в участъка от транспортен възел „Родопи“ до бул. „Македония“, а стойността й е 6 207 500,00 лева без ДДС. 8 са първоначално подадените оферти, става ясно още от документите. В рамките на изискванията на цената се вместяват само „Пътинженеринг“ с оферта от 6 157 615,40 лева, „Парсек груп“ с оферта от 6 163 899,99 лева и „Аква Конструкт груп“ с ценова оферта от 6 170 080,00 лева.

Припомняме – от администрацията вече заявиха, че финансирането на ремонта ще се осигурява от Община Пловдив, разпределяйки се в три бюджетни години – настоящата, 2021 и 2022.

Ул. „Даме Груев“ е важна транспортна артерия, свързваща северната и южната част на града, както и с намиращите се в близост населени места от Родопската яка. Улицата е паважна с платно за движение 6, 00 метра и тротоари 2×2,00 метра, състоянието й е лошо и има нужда от ремонт, казват от Общината. Предвиденият за ремонт участък от възел „Родопи“ до бул. „Македония“ е с ориентировъчна дължина 800 метра. Изпълнението е разделено на три етапа: от бул. „Македония“ до ул. „Охрид“; от ул. „Охрид“ до ул.“Тодор Александров“ и ул. „Тодор Александров“ до транспортен възел „Родопи“.

Подобни статии

Top