Три гимназии в Пловдив започват новата учебна година с ремонти, ще учат в други училища

Продължава кампанията за тестване на учителите срещу COVID-19

193 директори на училища от Пловдив  и областта взеха участие в традиционното съвещание, проведено за първи път – изцяло онлайн от Регионалното управление на образованието. Това съобщи началникът Антоанета Пакова. Тя обяви, че днес е инспектирала как протича провеждането на кампанията с антигенните бързи тестове в Основно училище „Алеко Константинов“ в Пловдив. Там 24 служители са заявил желание да бъдат изследвани.

В РУО има на разположение за 3225 теста, отпуснати от Регионалната здравна инспекция. Те ще трябва да се използват до 14 септември във всички заявили желание 160 училища в града и региона. Целта е да си види какво е разпространението на COVID-19 сред преподаваталите и непагогическите кадри в системата.

На съвещанието са обсъдени всички актуални наредби на МОН, с които ще протече работата през новата учебна година.

Акцент отново ще е да се включи в максимална степен проектобазиранато обучение, да се засилят дигиталните компетенции на учители, предвид и на епидемичните възможни мерки, както и да се подобрят механизмите на обхват на учениците.

Три професионални гимнази в Пловдив ще учат в други сгради, поради ремонт на техните, със средства от ОП „Региони в растеж“.

Пребазират се през септември Професионалната гимназия по строителство и архитектура и геодезия, Гимназията по транспорт и строителство „Гоце Делчев“, както и Гимназията по туризъм „Асен Златаров“.

Учениците ще бъдат втора смяна, съответно в средните училища „Св. Седмочисленици“ и „Софроний Врачански“, в Професионалната гимназия по машиностроене и в ПГВАД „Христо Ботев“ и СУ „Климент Охридски“.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top