Три награди за приемна грижа дойдоха в Пловдив

Наградиха Комплекса за социални услуги за деца и семейства

Три награди получиха Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Пловдив и приемни родители от региона по повод деветия рожден ден на Националната асоциация по приемна грижа. Наградите „Спасители на детството” се връчват за трета поредна година от асоциацията.  На официална церемония в София бяха отличени институции, социални работници и приемни родители.

Комплексът за социални услуги за деца и семейства получи приз в категория „Общински център за социални услуги”. Той е номиниран от приемни родители със следните мотиви: „Комплексът за социални услуги е място за откритост, подкрепа и грижа за всички, които са ангажирани с приемната грижа, но не могат да разчитат на подкрепа поради страх и притеснения. В Комплекса можем да говорим честно за чувствата и емоциите си, без да бъдем съдени и да чувстваме притеснение.“

Наградата бе връчена директора на КСУДС Недка Петрова от Росица Димитрова – приятел и застъпник на приемната грижа в България.

Специална награда бе присъдена на Кина Рашева, един от първите приемни родители в България, която екипът на КСУДС Пловдив подкрепя през всички години. Кина Рашева наскоро се оттегли от активна дейност като приемен родител. 

1 2

Подобни статии

Top