Три номинации за пътна безопасност за ОД на МВР – Пловдив

Годишните награди за пътна безопасност се връчват за девета година

За девета поредна година Фондация „Годишни награди за пътна безопасност“ ще връчи отличия на най-добрите инициативи в областта на пътната безопасност, добрите практики, повишаване културата на пътя и предотвратяване на пътнотранспортните произшествия. Три от номинациите в национален план са за инициативи по пътна безопасност осъществени с активното участие на ОДМВР – Пловдив, като партньор на образователни институции, сдружения и фирми.

Инициативите са реализирани през 2019 година и са свързани с безопасността на движението. Целта на журито при провеждането на този конкурс е да отличи всяка добра идея и оригинално хрумване по темата, свързана с намаляване на пътния травматизъм.

Първата номинация за ОДМВР Пловдив е за кампанията ,,Виждам те. Виждаш ме“,  която се проведе в ОУ ,,Васил  Левски“ в град Пловдив. Акцент в нея бе поставен на т.нар „мъртва точка “ в страничните огледала на товарните автомобили и предотвратяване на ПТП. Проектът е осъществен с “Волво Груп България” и “Транспрес”.

Място сред номинациите бе определено и за инициативата ,,Отговорни на пътя – 2019″, по време на която  ОДМВР-Пловдив показа добрите практики за безопасно  шофиране и проведе открити уроци с деца по безопасност на движението. Кампанията се проведе в рамките на едно от най-големите търговски изложения в Международен панаир – Пловдив.

В съревнованието ОДМВР-Пловдив взе участие и с още една инициатива – кампания на студентите ,,Празнувай отговорно- 2019″. Кампанията  бе инициирана от УХТ-Пловдив, а с подкрепата си ОДМВР-Пловдив акцентира върху отговорното отбелязване  и безопасно шофиране по време на студентския празник.

Подобни статии

Top