Три нови ареста строят в Пловдивско

Три нови ареста ще бъдат изградени в Пловдивско,

съобщиха от пресцентъра на ОДМВР. С нови арестни помещения ще се сдобият полицейските управления в Хисаря, Карлово и Първомай. Изграждането им вече е стартирало, след провеждане на обществените поръчки, уточниха от дирекцията.

Предстои да бъде закупен и специализиран апарат, с който служители от криминалистичната лаборатория да обработват пробите за алкохол и наркотични вещества на заловените шофьори-нарушители.

Както DCNEWS вече съобщи, ръководството на ОДМВР-Пловдив обяви конкурси за назначаване на нови полицаи и професионално израстване. През почивните и празнични дни инспектори от администрацията на сектор “Пътна полиция” в смесени екипи със служители от външните районни управления за работа, ще работят по опазване на обществения ред и пътна безопасност в малките и отдалечени населени места.

Ст. комисар Атанас Илков: Полицаите не трябва да гледат лошо!

За подобряване на работата пътни полицаи ще получават директна информация от здравните заведения за състоянието на пострадали при тежки катастрофи, след което своевременно ще я подават на извършващите огледа на местопроизшествието. Целта е максимално бързо да бъде освободено движението и да се избегнат  допълнителни затруднения в пътната обстановка.

Шефът на ОДМВР: Новата приемна ще помогне за мира в Асеновград

 

Подобни статии

Top