Три нови случая на заразени в Пловдив, общо станаха 379

25 нови случаи за денонощието в България

Три нови случая на коронавирус са регистрирани за изминалото денонощие в Пловдив. Пробите им са излезли след 17.00 ч. Това съобщи тази сутрин председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор д-р Венцислав Мутафчийски. Двама от заразените са мъже – на 56 и 34 години, болна е и една жена – на 37 години. С тях общият брой на заразените под тепетата стана 24.

25 са новите случаи в страната за денонощието, 379 са общо заразените с COVID-19. 114 от тях са в болница, 13 са интубирани. През последното денонощие няма починали хора. 57% от заразените са мъже, 43% са жени. Средната възраст на заболелите е 46 години, като най-малкият заразен е 3-годишно дете, а най-възрастният – на 86 години.

18 медици са заразени с COVID-19 в страната.

„Това е една тревожна статистика, която се проявява във всяка една държава. В София и Пловдив има доста заразени медици, като една от причините е неразпознати пациенти с коронавирус и от тях се е заразил персонал. Има 8 случая, свързани с пътуване и почивки, но другите са свързани със своята работа. Основният акцент при защитата на медицинския персонал е, да се навакса с дефицита на маски, защитни облекла, предпазни очила, шлемове, които вече се произвеждат в България“, коментира ген. Мутафчийски.

Още една област се присъедини към засегнатите от болестта – това е Силистра. Там са заразени двама души – семейство на 70 години. Най-много са заразените за изминалото денонощие в Кюстендил – четирима, двама мъже и две жени. Четирима са заразените и в Бургас – един мъж и три жени, завърнали се от чужбина. Трима души са заразени във Варна, трима са и в Пловдив. По един са заразените в Шумен, София и Кърджали. В Шумен заразеният е мъж, в Кърджали – жена на 63 години.

17 души са оздравелите. Те са изписани с по две отрицателни проби и се смятат за изчистени от вируса. 

1 2

Подобни статии

Top