Три опитни волейболистки преминаха в Казанлък Волей

Новият наставник Атанас Петров привлече дъщерята на Ива Пранджева – Никол Дудова, Йоана Атанасова и Мария Кривошийска

Три опитни волейболистки и легионерки ще подсилят женския отбор на Казанлък за предстоящия шампионат в Демакс лига, съобщи за BGvolleyball.com новият треньор Атанас Петров.

През новия сезон за „розите“ ще играят разпределителката Йоана Атанасова, посрещачката Никол Дулева (дъщеря на известната българска атлетка Ива Пранджева) , а завръщане в състава прави централната блокировачка Мария Кривошийска, която бе и в женския национален отбор на България, но тази година не попадна в сметките на селекционера Иван Петков.

И трите през изминалия шампионат играха в чужбина. Атанасова и Дулева бяха във втора дивизия на френското първенство, а Кривошийска бе в белгийския първодивизионен Шарлероа.

„Започваме постепенно да надграждаме отбора. Първата стъпка е именно привличането на опитни волейболистки. Аз съм треньор, който винаги се бори за максимума. Още през първата година ще гледаме да покажем ниво. Ще участваме и в европейския турнир – за Купата на претендентите (Challenge cup), където също ще гоним достойно представяне.“, коментира Атанас Петров.

Подобни статии

Top