Три протеста в Мало Конаре заради кучето Роска

Два от протестите искат ефективна присъда за мъжа, прегазил кучето, контрапротест се обяви срещу защитниците на животни

В пазарджишкото село Мало Конаре се проведоха два протеста с искане за ефективна присъда за 52-годишният Николай Делииванов, който на Бъдни вечер прегази с автомобила си бездомно куче и се укри, съобщи Радио Пловдив.

Жители на селото организираха и контрапротест с обвинението, че защитниците на животни не спомагат за справянето с бездомните и агресивни кучета.

Първоначалната информация бе за един протест, насрочен за 12.00 ч., който обаче не започна в този час. Но се оказа, че протестите са два, а впоследствие се проведоха дори три.

Прокуратурата усилено разследва случая с прегазеното в Мало Конаре куче Роска

Единият бе на мястото, където беше прегазено кучето Роска, като той бе свикан от организация в помощ на бездомните животни. Към 12.00 часа се бяха събрали 20-ина души, като продължаваха да пристигат хора.

Освободиха от ареста мъжа, прегазил куче в Мало Конаре

В центъра на селото имаше друг протест – по-малък, организиран от местен доброволец, който има свой приют за бездомни животни.

Третият митинг беше контрапротест на първия.

Странно и изненадващо е, че протестите са два, след като искането е едно – ефективна присъда за 52-годишния Делииванов, който прегази кучето Роска на Бъдни вечер. Срещу него има досъдебно производство, което трябва да докаже дали е имало умисъл в жестокото действие.

Оперираха успешно прегазеното в Мало Конаре куче

Вижда се, че има противопоставяне между самите защитници на животни. В района на протестите има шест полицейски патрула – по три за всеки.

Снимка: Фейсбук/Трифон Кабуров

Top