Три сръбски МиГ-29 кацнаха в авиобаза Граф Игнатиево - DC news

Три сръбски МиГ-29 кацнаха в авиобаза Граф Игнатиево

Сръбските самолети ще участват в учението „Шабла 2021 – 2“

Три самолета МиГ-29 от състава на Военновъздушните сили на Република Сърбия кацнаха в авиобаза Граф Игнатиево днес за участие в съвместни полети над море. Те ще се проведат в рамките на експерименталните и съвместни бойни стрелби с международно участие „Шабла 2021 – 2“, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

По-рано през деня с два вертолета Ми-17 пристигна част от летателния, инженерно-техническия и осигуряващия състав на западната ни съседка. Военнослужещите са включени в подготовката и участието на сръбските изтребители за изпълнение на отстрели и бойни стрелби по въздушни цели на зенитния полигон на ВВС „Шабла”.

Експерименталните и съвместни бойни стрелби с международно участие „Шабла 2021 – 2“ ще се проведат в периода от 8 до 11 септември 2021 г. (резервен ден 12 септември 20201 г.). В тях ще участват зенитно-ракетни формирования и авиация от състава на българските и сръбските военновъздушни сили, както и формирования от Сухопътните войски и Военноморските сили от състава на Българската армия.

Подобни статии

Top