Три ТИР-а се удариха на магистрала „Тракия“ край Пловдив, пострадал е единият шофьор

Инцидентът е станал снощи след 22 ч.

Три ТИР-а се удариха снощи на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив, съобщиха от АПИ. Инцидентът е станал около 21.40 ч. в района на 137-я километър на магистралата по посока Бургас.

Ударили са се три тежкотоварни камиона – два турски и един български. Сериозно е пострадал един от шофьорите, съобщава bTV.

По първоначални данни единият ТИР е аварирал и е спрял в аварийната лента. Вторият ТИР се опитал да го заобиколи, но при маневрата, поради неспазено странично разстояние, е ударен от трети тежкотоварен камион и се врязва в спрелия ТИР.

От силния удар единият ТИР се е обърнал встрани от пътя в крайпътен канал.

Движението в района на магистралата беше ограничено през цялата нощ в активната лента. Трафикът се осъществяваше в изпреварващата  лента при ограничение от 40 км/ч. и се регулираше от „Пътна полиция“. Към 6 ч. движението е възстановено, съобщиха от АПИ.

Охраната на близкия търговски обект е станала свидетел на катастрофата и е оказала първа помощ на пострадалия тираджия. Според лекарите няма опасност за живота му.

Алкохолните проби на тримата шофьори са отрицателни. На местопроизшествието е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. В момента продължават действията по изтегляне на обърнатия ТИР, но движението не е затруднено. На място са екипи на сектор „Пътна полиция“.

Снимки: Емил Кацаров, bTV

Подобни статии

Top