Три трупа в апартамент в центъра на Варна, стана ясно кои са

Тримата са разстреляни с картечен пистолет, работи се по версии за любовен триъгълник или битово престъпление

Установена е самоличността на трите трупа, открити днес в апартамент в централната варненска улица „Македония“. Това съобщи преди минути окръжния прокурор на Варна, Красимир Конов, предава „24 часа“. 

Сигналът за жестокото престъпление е подаден от съседи в 10.15 ч. днес, стреснали се от изстрелите. Жертвите са двама мъже и една жена. Според първоначалната информация те са застреляни с картечен пистолет.

Съседка разказа, че жилището, в което е станало тройното убийство, е имало наематели. Съседи често подавали сигнали в полицията заради шумните партита в апартамента. Според варненския окръжен прокурор Красимир Конов, самоличността им е установена.

Единият е шведски гражданин с инициали Н. Л., на 41 години, трупът на другия мъж е на криминално проявен варненец на 40 години, третата жертва е 23-годишна жена с инициали Д.П. Назначена е аутопсия.

При разбиването и претърсването на жилището са открити и огнестрелно оръжие и боеприпаси, съобщиха още от прокуратурата. Полицаите са намерили автомат и три пистолета – боен и преправени газови. Разпитват се свидетели по случая. Назначена е и балистична експертиза.

Стана ясно, че наемател на злополучният апартамент е бил варненецът Д.Г. на 40 години. Според директора на варненската полиция, комисар Даниел Пашов, варненецът е криминално проявен с регистрация от 2004 година за хулиганство. Според неофициална информация, в момента на престрелката в жилището е имало още двама души, а млада жена е успяла да избяга, скачайки през терасата. Отведена е от екип на „Спешна помощ“.

Разследването на случая продължава, разпитват се свидетели, съобщи Конов. Той отказа да коментира дали извършителят е избягал от местопрестъплението. Няма данни да е имало любовни отношения между убитите.

По неофициална информация една от водещите версии, по които се работи, е любовен триъгълник. Друга от тях е битово престъпление.

Снимки: БГНЕС

Подобни статии

Top