Три земетресения за ден усетени у нас

Две от тях – извън територията на страната, са усетени в Кърджалийско и Димитровградско

Три земетресения са били регистрирани през изминалото денонощие, съобщават от пресцентъра на ГДПБЗН.

Първото земетресение, за което DCNEWS съобщи, по данни на Сеизмологичния център към НИГГГ на БАН, е било на 12.06.2020 г. в 03 часа и 01 минути българско време, с епицентър на окoло 65 км в югоизточна посока от град София и на 39 км от Пазарджи, на територията на страната, в района на град Костенец, Софийска област. Земетресението е с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер и не е усетено на територията на страната.

Земетресение разлюля земята около Пазарджик

Вторият трус е бил в 11 часа и 58 минути българско време с епицентър на окoло 290 км в югоизточна  посока от град София, извън територията на страната. Земетресението е било с магнитуд 4,0 по скалата на Рихтер в западна Турция и е усетено на територията на гр. Димитровград и гр. Кърджали.

Два часа по-късно, в същия регион е регистрирано ново земетресение в Егейско море,  в 14 часа и 08 минути българско време. Епицентърът е на окoло 280 км в югоизточна  посока от град София, извън територията на страната. Земетресението е било с магнитуд 3,7 по скалата на Рихтер и е усетено на територията на гр. Кърджали.

Няма данни за жертви и нанесени материални щети.

Подобни статии

Top