Триатлонистите на Три Екстрийм с две шампионски титли на държавното в Русе

Стелла Грънчарова и Даниела Камбурова-Александрова със злато при момичетата и жените, Христо Панев със сребро, Нели Мирчева и Стилиян Дечев с бронз

С две шампионски титли, една вицешампионска и два бронзови медала се завърнаха триатлонистите на пловдивския Три Екстрийм от държавното първенство по триатлон – спринтова дистанция. Надпреварата се проведе на гребната база в Лесопарк „Липник“ при голям интерес и завидна масовост, като в нея се пуснаха всички 18 клуба от страната, както и състезатели от балканските страни.

В силната конкуренция на най-добрите наши триатлонисти от София, Плевен, Стара Загора, Пазарджик и Баня, пловдивчанките Стелла Грънчарова и Даниела Камбурова-Александрова спечелиха златните медали и държавните шампионски титли при  момичетата и при жените, а Нели Мирчева – бронзов медал.

При юношите и мъжете Христо Панев стана вицешампион, а Стилиян Дечев измъкна бронзовия медал от шампионата.

„Оценявам представянето на нашия отбор като силно, защото конкуренцията беше много голяма. Като цяло състезанието бе доста тежко в тази изключително трудна  дисциплина, съчетаваща в себе си плуване, колоездене и бягане. Поздравления за организитарите от СКТ Далян в организирането на държавни първенства. Браво на всички екстриймчета“, коментира главният треньор на Три Екстрийм Даниела Камбурова – Александрова.

Тя допълни, че клубът вече е започнал усилена подготовка  в организирането на традиционно силното състезание Купа „Три Eкстрийм Пловдив 2018“, което тази година ще се проведе на 5-и август и се очаква да събере над 100 елитни триатлонисти от България и чужбина.

Подобни статии

Top