Тридневен фестивал за младежко творчество „Млада синя Земя“

Ще има тематични работилници, игри и арт ателиета.

Тридневен фестивал „Млада синя Земя“ започва в  Пловдив. Тазгодишното издание на фестивала за младежко творчество ще бъде с  партньори, които ще се включат в празника с тематични работилници, игри и арт ателиета.

Идеята е да се приобщи по-широката публика, да се стимулира екологичното мислене, съпричастността към проблемите на природата и да се  предостави важна и интересна информация за биоразнообразието в страната.

Фестивалът „Млада синя Земя“ ще се проведе в рамките на 3 дни от 20 до 22 април 2019.

В първите два дни партньорите ни от Зелени Балкани, БДЗП и БФБ – клон Странджа предлагат богата палитра от дейности под надслов „Да посрещнем пролетта заедно”.

Събитието ще се проведе в парк „Дондукова градина“ зад сградата на Регионалния природонаучен музей – Пловдив.

На 20 април (събота) Зелени Балкани ще подготвят Арт ателие и няколко игри, свързани с видовото разнообразие на сушата и в Черно море, за да могат малките и големи участници да научат повече за нашата уникална природа.

Във втория ден 21 април (неделя) БДЗП и БФБ – клон Странджа ще се включат с работилници за изработване на оригами на птици, хранилки за птици от пластмасови бутилки, забавни игри, викторина и климатична работилница.

На 22 април (понеделник) ще се проведе конкурсната програма на фестивала, в която могат да участват деца от 5 до 18 годишна възраст, като представят своите произведения в категории „Музика“, „Танц“, „Изобразително изкуство“ и „Млад изобретател“.

През 2018 във фестивала се включиха над 100 деца от 11 учебни заведения в Пловдив, които ни смаяха с музикални и танцови изпълнения, рисунки, колажи, моден дизайн с рециклирани материали, макети на геологични обекти, презентации, еко проекти и др.

Подобни статии

Top