Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония - DC news

Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония

Лидерът на ИТН с изявление

В извънредно изявление лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че слага край на коалицията. „От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и на тази агония”, обяви той.

„Причините, поради които тази коалиция не работи и поради която ние нямаме място в нея са две – Северна Македония и факта, че в държавата вече няма пари”, разясни лидерът на ИТН.

Според него по отношение на Република Северна Македония министър-председателят води друга външна политика, различна от тази на парламента, Министерството на външните работи и от политиката, декларирана на Консултативния съвет при президента.

„Министър-председателят си има друг външен министър, не външният министър Теодора Генчовска, а друг, който се казва Весела Чернева. Кирил Петков е обещал на различни лидери от Европа и света, че ще вдигне ветото на Северна Македония, въпреки че огромната част от българските граждани искат Северна Македония да започне преговори чак, когато изпълни договора между двете държави, подписан през 2017 година. по този начин Кирил Петков грубо, безпардонно и едностранно нарушава подписаното коалиционно споразумение. Това се нарича национално предателство“, допълни Слави Трифонов.

По думите му „откакто Асен Василев е финансов министър в държавата хвърчат едни милиарди“.

„Аз не съм тук заради властта, даже продължавам да не се чувствам политик. Заради моралния избор не направих правителство, когато имах най-много депутати”, коментира още Трифонов.

„Ще започнат всякакви глупости, че спираме бюджета и какво ли още не. Затова ясно заявявам, че депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта за социалните мерки и пенсиите на хората. Но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха”, обясни още той.

 

Подобни статии

Top