Трима арестувани и 104 глобени при спецакция на КАТ в Карловско

Акцията е по повод увеличението на катастрофите в района на Карлово и Хисаря

Спецакция по безопасност на движението е проведена от служители на сектор Специализирани полицейски сили за времето от 11 ч. до 23 ч. вчера (7 септември). Проверките са осъществени на територията на РУ Карлово и РУ Хисаря във връзка с отчетено повишение на пътно-транспортни произшествия с пострадали и тенденция за неправилно използване на мобилни телефони от водачи на моторни превозни средства.

Общо екипите са проверили 131 души и 111 леки и товарни автомобили и мотори. Констатирани са 101 нарушения на Закона за движение по пътищата.

При 35 от случаите полицаите са установили, че не се използват обезопасителни колани. В 4 случая са санкционирани мотористи без каски.

Открити са също 5 нерегистрирани автомобила и два мотоциклета.

При проверките е установено, че 8 водачи са неправоспособни, двама са употребили алкохол до 1,2 промила, а шестима са използвали GSM без необходимите устройства по време на движение. Други шестима шофьори са били с нередовни документи.

Съставени са 68 акта по Закона за движение по пътищата, а 26 водачи са глобени с фиш. Актове са издадени и по Закона за българските лични документи – 7, а също и по Закона за МВР – 3.

С полицейска заповед са задържани трима водачи. В Районните управления в Хисаря и Карлово са започнати  общо 5 предварителни проверки.

Подобни статии

Top