Трима асеновградчани от клуб „Хамон” ще представят България на Европейското първенство по карате(СНИМКИ)

Състезателите бяха избрани от треньорите на националния отбор след селекция

Елена Каленицова и Джанет Идриз от спортен клуб „Хамон”-Асеновград са включени в състава на националния отбор на България за предстоящото Европейско първенство по карате шинкиокушин, което ще се проведе в Румъния на 13 и 14 ноември.

Състезателите бяха избрани от треньорите на националния отбор след селекция от резултатите на провелите се през годината национални първенства. От тях Елена Каленицова донесе за Асеновград два златни медала, като стана първа при кадетите и при юношите в дисциплината ката. А Джейхан Идриз успя да се пребори за среброто след няколко тежки кумите срещи с много достойни противници.

Неговият брат – Джанет Идриз, който спечели бронзов медал, е включен в разширения състав на националния отбор и ще има право да се пребори за място в него, като докаже качествата си на предстоящия лагер в Пловдив след няколко седмици.

През лятото и тримата каратисти от „Хамон” участваха в техническия ежегоден лагер в Кранево, който бе воден от легендата в киокушин шихан Валери Димитров.

Гост -инструктори бяха председателят на изпитната комисия към Европейската карате организация /ЕКО/ шихан 7-ми дан Ян Бюлоу и шихан 6-ти дан Гилберт Клеверинга, също член на ЕКО.

По време на лагера Елена, Джейхан и Джанет се явиха на изпит пред комисията и защитиха съответно 2-ро кю (кафяв колан) и 1-во кю (кафяв колан с черта).

Треньорът на асеновградския клуб сенсей Илхан Наимов не скрива гордостта си от своите състезатели, като сподели, че те тренират изключително всеотдайно всеки ден, работят с голямо желание и хъс, както в залата, така и извън нея. В момента тренировките им са насочени най-вече към повишаване на комплексните им качества, за да се представят достойно на Европейското първенство.

„Желаем им успех и да се върнат живи и здрави, без травми“, пожелаха им треньори, приятели и съотборници.

 

Подобни статии

Top