Трима дилъри на дрога спипаха в Първомай - DC news

Трима дилъри на дрога спипаха в Първомай

Акцията по линия „наркотици“ се проведе в началото на седмицата

В рамките на активните действия за пресичане на престъпления, свързани с употреба и разпространение на дрога на обслужваната територия, в началото на седмицата служители от РУ- Първомай  спрели за проверка лек автомобил „БМВ“. В колата, управлявана от техен 29-годишен познайник и с 39-годишен пътник, униформените открили изсушени стръкове марихуана.

Експертна справка установила, че иззетото количество наркотик е над 22 грама. Последвалият тест с драг чек на шофьора дал положителен резултат, а при личен обиск от спътника му било иззето пакетче листна маса, реагирала на вид синтетичен канабиноид.

С полицейска заповед двамата са задържани за едно денонощие. Образувано е бързо производство за придобиване и държане на наркотици.

В хода на полицейската акция близо 23 грама наркотично вещество от рода на синтетичните канабиноиди и електронна везна са иззети от адреса на 23-годишен първомаец. Младежът е известен на полицията и осъждан за разпространение на дрога.

След доклад на материалите по образуваното досъдебно производство в Окръжна прокуратура – Пловдив, извършителят е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК и му е взета мярка „задържане под стража“ за 72 часа.

Подобни статии

Top