„Трима мъже и една Маргарита“ ще разсмеят почитателите на Мелпомена в Асеновград

Пиесата беше отличена преди две години с наградата „Алеко Константинов“

Актьорите Христо Мутафчиев, Петър Калчев, Асен Мутафчиев и Маргарита Хлебарова гостуват тази вечер от 19:00 ч. в читалище „Родолюбие“ в Асеновград с комедията „Трима мъже и една Маргарита“ от Лиза Шопова.

Постановката е на авторката – Лиза Шопова, сценографията и костюмите са дело на Антония Попова, а музиката е от Мартин Каров.

Спектакълът е продукция на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София.

Пиесата „Трима мъже и една Маргарита“ беше отличена през януари 2019 г. с наградата „Алеко Константинов“ на третото издание на конкурса за сатирична комедия на Сатиричния театър.

„В живота често тръгваш за някъде, но се оказваш на друго място. Това се случва през една нощ с трима мъже, които попадат в обща болнична стая. В рамките на осем часа те са изправени пред абсурдни дилеми и ситуации. От решението, което всеки един от тях ще се наложи да вземе, зависи тяхното бъдеще. А медицинската сестра, която трябва да се грижи за тях, е под голям стрес тъй като й предстои изключителното събитие да се омъжи на следващата сутрин. Болничната стая се превръща в бойно поле, на което всички средства са позволени, а залогът е любовта“, казва авторката Лиза Шопова.

Спектакълът се осъществява със съдействието на Община Асеновград по повод Майски празници на културата 2021 г.

Местата са силно ограничени, при спазване на противоепидемичните мерки и 50% капацитет на залата.

Подобни статии

Top