Трима нови съдии встъпиха в длъжност в Районния съд в Пловдив (СНИМКИ) - DC news

Трима нови съдии встъпиха в длъжност в Районния съд в Пловдив (СНИМКИ)

Досега те са били младши съдии

Трима съдии встъпиха днес в длъжност в Районния съд в Пловдив, съобщиха от Съдебната палата.   Младшите съдии Зорница Николова Тухчиева – Вангелова, Светослав Николаев Узунов и Христо Георгиев Иванов, назначени в изпълнение на  решение на Съдийската колегия на ВСС от 27.07.2021 г., встъпиха в длъжност на официална церемония.

Новите магистрати подписаха Акт за встъпване в длъжност „Съдия“ в Районен съд – Пловдив в присъствието на председателя на Районния съд Иван Калибацев и зам.-председателя на Пловдивския окръжен съд Миглена Площакова. Двамата ги приветстваха и с „добре дошли“ и им пожелаха здраве и професионални успехи.

Двамата нови съдии Зорница Тухчиева – Вангелова и Христо Иванов са завършили „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, а съдия  Светослав Узунов се е дипломирал в СУ „Св. Климент Охридски“.

Тримата бяха досега младши съдии в Окръжен съд – Пловдив, като съдия Тухчиева – Вангелова преди това е работила три години като помощник-нотариус, а съдия Христо Иванов –  две години като адвокат.

Подобни статии

Top