Трима от контактните на лекаря от „Пълмед“ положителни за коронавирус

Това са съпругата му и две медицински сестри от Спешното на болницата

Още три позитивни проби за коронавирус от контактните на лекаря от Спешното отделение в болница „Пълмед“, който се разболя от COVID-19, са установени при лабораторните изследвания,  заяви пред Радио Пловдив доктор Ваня Танчева-Манчева, директор на РЗИ-Пловдив. Те са на две медицински сестри, които са били в контакт с доктора, а също и неговата съпруга. И тримата са били под карантина от момента, в който са излезли резултатите на заболелия от коронавирус медик.

„Пациентите са здрави, проучили сме ги тях. Без проблеми са„, обясни доктор Ваня Танчева-Манчева.

Още миналата седмица Спешното отделение беше затворено за дезинфекция, а дейността му беше пренасочена към друга сграда на лечебното заведение.

Засега не се налага болницата да бъде поставена под карантина, категорични са от РЗИ. Оттам продължават да изследват лекарите от лечебното заведение и да наблюдават контактните сред персонала и пациентите.

С новите три случая, заразените в Пловдивска област станаха шестима. Освен лекарят, съпругата му и двете медицински сестри, с коронавирус е 39-годишен пациент, завърнал се от Англия и настанен в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ и 59-годишна жена от Карлово, също върнала се от Великобритания. Както DCNEWS съобщи, тя е приета за лечение в Инфекциозното отделение на карловската болница.

Подобни статии

Top