Трима оценители казват цената на имота срещу Руската книжарница (СНИМКИ И ВИДЕО)

Обсъждането за пл. „Централен“ – в сряда

Ще бъде възложена оценка на имота срещу Руската книжарница, съобщи днес кметът Иван Тотев. Трима независими оценители ще бъдат привлечени за изготвянето на оценката. Двама от тях ще бъдат от списъка на общината, а третият ще бъде предложен от собствениците на имота. За този имот общината се съди вече пета година със собствениците – 30 частни реститути, припомни Тотев.

Припомняме, че през декември миналата година, след решение на Върховния административен съд, бяха съборени няколкото магазина, които бяха разположени върху имота. След това теренът бе заграден от собствениците, а впоследствие плъзна слух, че те искат за него от общината 1 млн.лв.

Багер събаря павилионите до Централна поща (СНИМКИ)

След пазарната оценка посочената сума ще бъде внесена за гласуване в ОбС.

Имотът ще бъде включен в реконструкцията на площад „Централен“. Общественото обсъждане на проекта за ремонта ще бъде в сряда от 14.00 ч. в Дома на културата „Борис Христов“.

Междувременно кметът ще проведе среща и с председателката на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева за проекта и идеите за галерията на ул. „Гладстон“. „Не съм се отказал от идеята си от миналия четвъртък и след като ни бъде предоставен проекта, ще направим изложба с всички проекти за сградата досега във фоайето на Дома на културата“, допълни градоначалникът.

Подобни статии

Top