Трима отвлякоха 16-годишно момче от Пловдив, изнудвали го за 1000 лв.

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебното производство за отвличане и изнудване спрямо непълнолетен младеж

16-годишно момче е било отвлечено вчера следобед в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Главна прокуратура. Тийнейджърът е бил отвлечен с автомобил от трима младежи, двама от които 20-годишни и един 23-годишен.

Случаят се разследва от Окръжна прокуратура – Пловдив, уточниха оттам.  От доказателствата, събрани до момента по делото, е установено, че след отвличането вчера, един от 20-годишните мъже е изнудвал момчето за сумата от 1000 лева. Тримата са заплашили 16-годишния с пистолет и нож.

Незабавно по случая е било образувано досъдебно производство, по което и към момента, се извършват активни действия по разследването. Били са извършени претърсвания и изземвания и са разпитани свидетели. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи вида, характера и механизма на нанесените на пострадалия наранявания и телесни повреди.

Извършителите на престъпленията са били установени и задържани за срок от 24 часа, по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи (ЗМВР).

При обиските е намерен малък арсенал от оръжия и боеприпаси

При извършените в хода на разследването претърсвания и изземвания в дома на единия от мъжете и в автомобила, с който е било извършено отвличането, са били намерени и иззети 2 сгъваеми ножа, пистолет с надпис „ZORAKI“ MOD 914 AUTO, ведно с пълнител с 6 бр. боеприпаса в него; още 14 бр. боеприпаси със зелени накрайници; пистолет с надпис “ИЖ-76″ CAL 8ММ, ведно с пълнител; пистолет с надпис „VOLTRAN“ MOD 99, ведно с пълнител, метална пластина и пластмасова част; нож тип “мачете” с дължина на острието около 50 см; пневматично оръжие със сгъваем приклад, без никакви обозначения по него; дървена бухалка и парична сума в различни валути.

1 2

Подобни статии

Top