Трима с парична гаранция след мелето на Локо (София) и Хебър

Образувано е досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда с хулигански подбуди

Прокуратурата е наложила мерки за неотклонение „парична гаранция“ на трима от задържаните след мача Локомотив-София и Хебър-Пазарджик.

Образувано е досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда с хулигански подбуди, направени са и медицински експертизи и са повдигнати обвинения на три от лицата. Прокуратурата е преценила, че ще бъдат наложени мерки за неотклонение „парична гаранция“, като за едно от лицата тя е 2000 лева, а на другите привлечени лица по 1 000 лева. Това каза на брифинг по повод възникналите груби нарушения на обществения ред след футболната среща между отборите на „Локомотив“ – София и „Хебър“ – Пазарджик в събота директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев, съобщава агенция „Фокус“.

Ст. комисар Хаджиев отбеляза, че на територията на София се провеждат много спортни мероприятия, като повечето от тях не се характеризират със степен на висока опасност.

„С футболните клубове от Първа лига имаме подписани договори. Отговорността за реда на мача и опазването на обществения ред носят организаторите на мероприятието. Парадоксалното в случая е, че се оказва, че клубът, който отговаря за обществения ред, е инициатор на инцидента. Веднага са насочени екипи на Второ районно управление, като на място са установени и пострадалите лица. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия. Установените лица са 5. На всички им беше наложена първоначална мярка за задържане от 24 часа“, допълни той.

Подобни статии

Top