Трима с качулки ограбиха 87-годишен дядо в Карлово, полицията ги арестува

Прокуратурата повдигна обвинения на нападателите –  двама мъже и една жена, арестувани са двама от тях

Двама мъже и жена, дегизирани с качулки, нападнали и ограбили 87-годишен дядо в Карлово, съобщиха от прокуратурата в Пловдив. Нападението е извършено в около 1:00 ч. тази нощ, уточниха от прокуратурата.

Нападателите – 39-годишния Ч.П., 25-годишната М.А. и 22-годишния П.А., двама от които били с качулки на главите, нахлули около 0:50 ч. в дома на възрастния мъж, като целта им била да го ограбят. Те блъснали дядото на леглото, предупредили го да не мърда и хвърлили дреха върху главата му. След това тримата преровили шкафа в стаята и задигнали от него 3 000 лева от спестяванията на пострадалия. След това напуснали жилището.

Сигнал за грабежа е подаден в 1:20 ч., в РУ – Карлово. На място веднага пристигнали полицейски екипи, като е бил уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Пловдив – Териториално отделение – Карлово.

За по-малко от един час полицейските служители установили извършителите на грабежа. Младата жена и по-младия мъж били арестувани, а  39-годишния Ч.П. е успял да се укрие и е обявен за общодържавно издирване. Незабавно са извършени претърсвания и изземвания в условията на неотложност, както и личен обиск, при които е била открита половината от отнетата сума, разпределена между М.А. и П.А.

Днес, 11 май 2021 г., Районна прокуратура – Пловдив – Териториално отделение – Карлово повдигна обвинения на тримата за това, че на 11.05.2021 г., в гр. Карлово обл. Пловдив, в съучастие като извършители, са отнели чужди движими вещи  –  пари в размер на 3 000 лв., от владението на 87-годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила  – престъпление по чл. 198 ал.1 във вр. чл.20 ал.2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото се извършват процесуално-следствени действия. Жената и по-младият мъж са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив – Териториално отделение – Карлово да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Предвиденото от закона наказание за извършен грабеж е от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Подобни статии

Top