Трима са пострадалите в „Монди“ при трудовата злополука в сряда

Изгарянията им са тежки

Трима са пострадалите при трудова злополука в завода за хартия „Монди“ в Стамболийски, съобщиха от пресслужбата на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Ранените работници  пострадаха в сряда – 5 септември, при рутинни ремонтни дейности на вакуумната изпарителна станция в завода, където се е получило изтичане на черна луга с много висока температура.

Работници с тежки изгаряния след авария в завод за хартия

Те са настанени в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Св. Георги“. Най-тежко е пострадал млад мъж на 26 години, който е с  65% шоково изгаряне. 57% е изгарянето на 21-годишен младеж, а друг, 44-годишен работник е получил 10% обгаряния. Раните им са обработени, те получават необходимите медицински грижи, но все още е рано да се дават прогнози, коментираха от болницата.

Инспекцията по труда продължава работата си в завода. Според директорът на пловдивската инспекция по труда Атанас Чернаев тепърва предстои да бъдат изготвени докладите и протоколите от обследването на инспекторите. „Целта ни е да изясним какво не е спазено  и кой не си е свършил работата. Едва след това ще бъдат наложени предписания и ще се търси наказателна отговорност“, обясни Чернаев.

По думите му със сигурност става дума за трудова злополука, тъй като инцидентът е станал по време на работния процес и е свързан с естеството на работата, но с окончателно решение по случая ще се произнесе НОИ.

Подобни статии

Top