Трима са румънците, мамили пловдивчани, че са глухи и събират пари за глухонеми - DC news

Трима са румънците, мамили пловдивчани, че са глухи и събират пари за глухонеми

Две момичета и младеж на по 18 години са измамниците

Трима румънци са задържани за измамите  при събиране на  дарения за глухонеми хора и бедни деца, съобщиха от прокуратурата. Днес държавното обвинение е внесло искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ в Районния съд.

Тримата румънци са две 18-годишни момичета и 18-годишен младеж. Те са привлечени като обвиняеми за това, че в периода от 08.02.2022  г. до 21.02.2022  г. , в условията на продължавано престъпление, в съучастие като извършители, с цел да набавят за себе си и за другиго имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у различни лица, че събират парична средства за създаване на Международен център за глухи хора с физически увреждания и бедни деца, и с това им причинили имотна вреда.

Престъплението е квалифицирано като измама.

По делото се извършват действия по разследването. Установени са и други пострадали лица.

Както DCNEWS първи съобщи, тримата събирали парите в централната градска част на гр. Пловдив и в един от кварталите. Те се представяли за глухонеми. За по-голяма достоверност давали на дарителите да попълнят саморъчно направена бланка, да се подпишат, да посочат сумата и населеното място. Припомняме, че един от потърпевшите бе пловдивският Моцарт – Георги Димитров, който извърши граждански арест на една от измамничките.

Пловдивският Моцарт извърши граждански арест, разкри румънски измамници

По досъдебното производство са извършени разпити на свидетели, разпознавания и др.

Мярката за неотклонение на тримата се гледа в момента.

Снимка: Фейсбук/Георги Димитров

Подобни статии

Top